jeugd- en jongerenwerk op Texel

  Young4Ever_header_TimeOut_2_01_2018-StefanKrofft
  skatepark2
  timeout
  pillen
  timeout1
  drank-geld1
  skatepark1
  previous arrow
  next arrow

  Limits

  L!M!TS is een initiatief van Young 4 Ever en Brijder jeugd Texel. Het is een vrijwilligersproject, voor en door Texelse jongeren en ouders gericht op alcohol, drugs, sociale media- en gamepreventie.

  L!M!TS geeft objectief en 'open-minded' voorlichting over veilig(er) gebruik van alcohol, drugs, sociale media en gamen. Belangrijkste kernpunten van L!M!TS zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en tegelijk risico's verminderen door het delen van kennis.

  Voor meer informatie over L!M!TS en onze werkwijze zie www.limits-online.nl

  Texel gezinnen

  Texel is een prachtig eiland om te wonen en op te groeien.
  Onderzoek bevestigt echter de noodzaak tot verbetering het welzijn van de jeugd op Texel. Per 1 april 2020 zijn ouders voorzichtig begonnen met het opzetten van een vrijwilligerspoule voor Texelse gezinnen. En sinds augustus hebben we de krachten gebundeld en vallen de activiteiten van Texel gezinnen onder de stichting van Young 4 Ever.

  Door tijdelijk naast ouders en jongeren te gaan staan, kunnen we hun netwerk vergroten en ze weer bewust maken van hun eigen kracht. De gezinnen waar het even niet zo lekker gaat, worden laagdrempelig ondersteund door ervaringsdeskundigen. Dit kan met een middagje oppassen, huiswerkbegeleiding of een nachtje logeren. De gezinnen houden zelf de regie.

  Als vrijwilligers kennen wij de sociale kaart van Texel. Waar nodig verwijzen we door naar hulpverlening. Texel gezinnen gebruikt de kennis en methode van soort gelijke initiaieven en is de matcher tussen steun- en vraaggezinnen.

  Daarnaast zal Texel gezinnen zich richten op peer meer education/mentorschap. Er zijn momenteel 27 vrijwilligers actief op het eiland. Met elkaar hebben we een appgroep, waar we elkaar met raad en daad ondersteunen en komen we periodiek digitaal bij elkaar. Toch is direct contact veel fijner en effectiever. Vandaar dat we straks als het weer kan met alle geïnteresseerden maandelijks bij elkaar komen en in het kledingdepot in Oudeschild een koffieochtend en open inloop voor pleegouders organiseren.
  In het depot kunnen pleegouders en ook minimagezinnen via een klantmanager van het sociaal team gratis alle benodigdheden voor babyuitzet, kinderkleding, speelgoed, wandelwagens etc. lenen.

  Tijdens de training 'Opvoeden getraumatiseerde kinderen' van Parlan kwamen we erachter dat er ook binnen het onderwijs en andere plekken waar onze kinderen in veiligheid en op hun eigen manier mogen groeien veel behoefte is aan kennis over hechting, trauma, etc. It takes a city to raise a child. Op Texel zijn er veel aanbieders die een bijdrage willen leveren aan deskundigheidsbevordering. We gaan uit van één thema-bijeenkomst voor professionals en de vrijwilligers per kwartaal, wat live te volgen is en wat geplaatst zal worden op een besloten youtube-kanaal. Het eerste thema is: Leren signaleren en omgaan met trauma gerelateerd gedrag van kinderen. Suggesties en input zijn welkom. Tevens zal er naar behoefte themabijeenkomsten georganiseerd worden voor Texelse ouders.

  Daarnaast kunnen we ook leerlingen met een lastige thuissituatie met huiswerkbegeleiding ondersteunen als daar behoefte is. De lijntjes met het ondersteuningspunt op de OSG en de IB-ers van de basisscholen zijn kort.

  We delen dezelfde droom en zijn met elkaar op ontdekkingstocht. Samen maken we het verschil.

  Agenda

  Openingstijden

  WO
  14.00 - 16.00 uur
  6-11
  WO
  19.30 - 22.30 uur
  10+
  DO
  19.30 - 22.30 uur
  10+
  VR
  19.30 - 23.00 uur
  10+
  ZA
  19.30 - 23.00 uur
  10+
  Image
  Young 4 Ever

  Stichting Young 4 Ever

  Postadres: Postbus 120
  1790 AC Den Burg

  Bezoekadres: Wilhelminalaan 1
  1791 AL Den Burg

  E-mail
  © 2018 Young4Ever