Skip to main content

Over ons

Jeugd- en jongerenwerk

Wij willen met ons jongerenwerk de zelfredzaamheid, sociale cohesie, een positief zelfbeeld en de weerbaarheid van de Texelse jeugd- en jongeren verbeteren. Een jongerenwerker is een coach en vertrouwenspersoon voor jongeren in hun eigen leefomgeving. Om invulling te kunnen geven aan onze rol bouwen wij een duurzame, professionele online en offline relatie op met de Texelse jongeren. Jongerenwerk onderscheidt zich van de aanbieders van hulpverlening vanwege de signalerende, ondersteunende en preventieve functie.

Ambulant jongerenwerk

Het ambulant jongerenwerk vindt locatiegericht en op plaatsen in de openbare buitenruimte plaats, kortom op de plekken waar jongeren te vinden zijn. Dit kan zijn tijdens hun vrijetijdsbesteding, (middelbare) school, sport, jeugdclub of op overige (aangewezen) plekken. We signaleren trends en ontwikkelingen en spelen daar proactief op in. Tevens proberen we overlast te voorkomen en te verminderen en indien nodig treden we op als bemiddelaar.

Ervaart u overlast? Neem dan contact op met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Online jongerenwerk

In ons online jongerenwerk gebruiken wij diverse digitale platforms zoals Instagram, WhatsApp, Snapchat, TikTok en Facebook om dezelfde werkzaamheden uit te voeren en dezelfde doelen na te streven als met het reguliere jongerenwerk. We plaatsen content en leggen en onderhouden contacten met jongeren. Het online contact leggen werkt drempelverlagend en maakt ons erg benaderbaar. We signaleren trends en ontwikkelingen en enthousiasmeren de doelgroep om te participeren in de offline omgeving. Door actief te zijn op sociale media bereiken we een groter deel van onze doelgroep.

Kinderwerk

Het kinderwerk van Young 4 Ever omvat verschillende activiteiten en programma's gericht op kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen van 6 jaar tot groep 8 organiseert Young 4 Ever de populaire activiteit Bouwdorp. Dit is een creatief evenement waar kinderen de kans krijgen om samen te werken, te bouwen en plezier te hebben in een speelse en educatieve omgeving.

Daarnaast biedt Young 4 Ever ook een inloop "Time Out 4 Kids" voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud. Deze inloop biedt een ontspannen en veilige ruimte waar kinderen kunnen komen chillen, knutselen, spelletjes doen, poolen en gamen. Het is een gelegenheid voor kinderen om nieuwe vrienden te maken, hun creativiteit te uiten en gewoon plezier te hebben in een ondersteunende omgeving. Met diverse activiteiten en een focus op sociale interactie, biedt Time Out 4 Kids een welkome afwisseling voor kinderen buiten schooltijd.

Meidenwerk

Meidenwerk helpt meisjes van 10 tot 23 jaar bij het nadenken over hun toekomst en het stellen van doelen. Meer dan in gemengd jongerenwerk is er binnen meidenwerk aandacht voor het zelfbeeld van meisjes, hun seksuele bewustwording en hun weerbaarheid. Hiervoor zijn de jongerenwerkers getraind in de methodiek Young Woman. We kijken naar de ontwikkelingsfase van de meiden. Er komen thema’s aan bod zoals zelfbeeld, sociale omgeving, talenten en maatschappij en lichamelijkheid.

Het doel is om meiden te laten ontdekken dat ze waardevol zijn, er echt toe doen en worden ondersteund bij het opgroeien tot sterke, emotioneel evenwichtige en maatschappelijk betrokken meiden. Dat zij leren om hun eigen leven op een gezonde en juiste manier vorm geven. Dit doen we door elke bijeenkomst, leuke activiteiten met de meiden te doen. Heb je vragen hierover? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Individuele Begeleiding

Als jongeren vragen hebben, de structuur in hun leven verliezen, even met iemand willen praten of ondersteuning willen bij het plannen van huiswerk, activiteiten en taken? Kunnen zij terecht bij de jongerenwerkers.

Missie/visie

Onze missie is: het bevorderen van het welzijn van de Texelse jeugd- en jongeren. Wij bieden lokaal maatwerk vanuit onze expertise en zetten onze passie, kennis en ervaring in om te coachen, te coördineren en te verbinden. De nadruk ligt hierbij op preventief en projectmatig werken. We maken hierbij optimaal gebruik van het aanwezige sociale kapitaal op Texel zodat de Texelse jeugd optimaal kan participeren in de maatschappij.

Team

Berber Kruger

Directeur/ Jongerenwerker/ Aandacht functionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 44 08 36 13

Vakantie van 5 augustus tot 2 september.

Vera Kooij

(Ambulant) Jongerenwerker

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 12 23 00 70

Vakantie van 12 augustus tot 2 september.

Sandra van de Water

(Ambulant) Kinder- en Jongerenwerker

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 20 91 87 85

Tussen 19 juli 2024 en 4 juli 2024 enkel bereikbaar voor zaken rondom bouwdorp.

Vakantie van 5 augustus tot 12 augustus.

Anouk Baljeu

Project coordinator van ACT Texel en Limits

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 44 68 46 09

Vakantie van 22 juli tot 11 augustus.